William Spaaij regisseert musical

Hashtag de Musical, geschreven en geregisseerd door musicalster William Spaaij, gaat vanavond in première. Tweedejaars studenten van de Song & Dance Academy vormen de cast van deze nieuwe musicalcomedy over sociale media. De première vindt plaats in de stadsschouwburg Odeon in Zwolle waar ook een try-out was.
Spaaij’s hulp bij de regie van de musical Dreamgirls smaakte naar. Naast William als regisseur verleent ook Mark Kuypers zijn medewerking aan de nieuwe voorstelling door de muziek te maken. Dat beviel zo goed dat de twee mannen al een titel hebben voor hun volgende project. Daarnaast is ook choreograaf Yannick Baentens betrokken bij Hashtag de Musical.
In de show gaat Eva, die niks van sociale media moet hebben, van het platteland naar een school. Daar komt ze terecht in een wereld vol met jongeren van deze tijd. Iedereen heeft alleen maar oog voor zijn telefoon. Dan krijgt Eva gevoelens voor één van de klasgenoten waardoor ze wel mee moet doen met de andere leerlingen. De musical kent nummers als ‘Instabram is je man’, ‘Blauwe vinkjes’, ‘Wie date en digibeet’ en ‘Met een profiel, geen schlermiel’.