Veel Tony Awards voor Engelsen

imageVannacht zijn de Tony Awards voor de negenenzestigste keer uitgereikt in New York. De crème de la crème van de Amerikaanse musicalwereld kijkt er naar uit. Dit jaar waren het vooral de Britten die in de prijzen vielen.
Actrice Helen Mirren kreeg wederom waardering voor haar rol van de Engelse koningin Elisabeth II. Ze won de prijs voor beste actrice voor haar vertolking van het staatshoofd in het toneelstuk The Audience. Bijna tien jaar geleden schitterde ze in deze rol op het witte doek. Toen acteerde ze in de film Queen die zich afspeelt in de periode rond de tragische dood van prinses Diana. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time werd bekroond tot beste toneelstuk. Hoofdrolspeler Alex Sharp uit Londen krijgt de titel van beste toneelspeler toebedeeld.
Dubbel succes was er ook voor de Amerikaanse musicalproductie Fun House. Niet alleen ging hoofdrolspeler Michael Cerveris met een prijs naar huis. De musical zelf won de Tony Award voor beste musical. Een jaar geleden kreeg de Broadwayproductie Rocky van Joop van den Ende ook een award. Die was niet voor beste musical, maar voor beste lichtontwerp in een musical.