Spiderwoman gaat try outen

Nog een paar dagen voor Alex Klaasen, Rene van Kooten en Marjolein Teepen tot de première van Kiss of the Spiderwoman. Vandaag start de cast met de try-outs voor de musical die maandag in première gaat in het Amsterdamse Zonnehuis.
Kiss of the Spiderwoman vertelt het verhaal van twee mannen die in de cel zitten. De één, gespeeld door Van Kooten, wordt opgesloten vanwege zijn politieke overtuigingen. De ander, vertolkt door Klaasen, komt in de gevangenis terecht om zijn geaardheid. Een mysterieuze rol is weggelegd voor Marjolein Teepen als de spinnenvrouw die regelmatig opduikt.
Teepen heeft nauwe banden met producent Opus One die zeker vijftien jaar terug gaan. Zo speelde ze onder meer in musicals als Tijl Uilenspiegel (2003) , Alice in Wonderland (2004) en De Man van La Mancha (2008). Het aantal producties van Opus One met Teepen is niet meer op één hand te tellen. De laatste jaren was zij vooral veel in het buitenland te vinden. De Brabantse heeft zo ongeveer elke vrouwelijke rol in de Queen-musical We Will Rock You al eens op zich genomen.
Wie naar Kiss of the Spiderwoman wil moet niet te lang wachten, want de musical is maar een maand te zien.