Soldaat van Oranje vult cast aan

IMG_0416.JPGOpnieuw vinden er veranderingen plaats bij de cast van de musical Soldaat van Oranje. Acteur Hajo Bruins komt vanaf deze zomer het team versterken. Daarnaast keren een aantal oudgedienden terug naar de hitmusical.
Bruins gaat de rol van meneer Van ’t Sant vertolken. Dat is de persoonlijk adjudant van niemand minder dan koningin Wilhelmina. Ook zijn vriendin Linde van de Heuvel heeft in Soldaat van Oranje gespeeld. Zij vervulde van 2011 tot 2013 de rol van Charlotte die het verzet in gaat.
Acteur Thomas Cammaert maakt vanaf 1 juli zijn comeback als verrader Anton. Vorig jaar vertolkte hij deze rol ook al. Jonathan Demoor heeft even goed ervaring met de bijzondere voorstelling. Hij maakte deel uit van het ensemble en viel indien nodig in voor de hoofdrol van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. Per 17 juni vervangt hij enkele keren per week de huidige hoofdrolspeler Dorian Bindels. Hiermee bezet hij de positie van alternate, vaste invaller.
Menig actrice met behoorlijke staat van dienst tekende voor de rol van koningin Wilhelmina. Momenteel ligt deze taak afwisselend bij Marisa van Eyle en Sylvia Poorta. Ze krijgen bijval van Juul Vrijdag die al eerder als het staatshoofd te zien was.