Nieuwe castleden Beauty and the Beast

imageOok Edwin Jonker en Tony Neef gaan volgend seizoen in de musical Belle and the Beast spelen. Jonker krijgt de hoofdrol van het Beest toebedeeld. Neef staat op de planken als kandelaar Lumiére.

Eerder kwam al naar buiten dat Anouk Maas (Belle), Freek Bartels en (Gaston) en Loekie Knol (Mevrouw Pot) hun namen aan de Disneymusical verbinden. De nieuwe cast heeft illustere voorgangers van tien jaar geleden. Zo speelde Stanley Burlesson het Beest in de vorige versie van de musical. Carlo Boshard stond hem bij als de kandelaar. Beide mannen hadden een flinke uitdaging aan hun rol. Zo kon Boshard aan de bak met armspieroefeningen om als Lumiére de kaarsen op zijn armen hoog te houden. Burlesson moest elke avond een ware metamorfose ondergaan om het Beest te spelen en zat daarvoor uren in de make-up.

Edwin Jonker schittert op dit moment naast Isa Hoes in de film De Ontsnapping. Het gelijknamige boek van Heleen van Royen vormt de rode draad voor het verhaal. Vanaf november maakt hij zijn opwachting in Beauty and the Beast. De filmversie met Emma Watson als Belle verschijnt naar verwachting in 2017.