Nandi van Beurden speelt voor het eerst Maria

The Sound of MusicOnverwachts stond Nandi van Beurden dit weekend in Breda op de planken als Maria in ‘The Sound of Music’. Eigenlijk was het de beurt aan Wieneke Remmers, maar zij kampte met een keelontsteking. Daarom nam Nandi het stokje van haar over.

Wieneke Remmers is de alternate van Anouk Maas die normaal gesproken Maria speelt. Ze werd gevraagd om een aantal shows per week op zich te nemen omdat de musical verlengd is. Dat kon ze onlangs dus niet waar maken vanwege haar keelproblemen.
In zo’n geval wordt understudy Nandi naar voren geschoven. Ze omschreef het als ‘waanzinnig’ om te mogen doen. Ze studeert nog aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Slechts een paar dagen voor haar première als Maria deed ze haar eerste doorloop met één van de zes groepen met kinderen die de Von Trapp’s spelen. Pas komende zaterdag zou ze voor het eerste op gaan in de hoofdrol. De rest van de voorstellingen maakt ze deel uit van het ensemble. Dat geldt ook voor Sanne den Besten die zich net als Nandi understudy Maria mag noemen.
‘The Sound of Music’ gaat nog door tot 23 augustus en sluit af in Koninklijk Theater Carré