Musical uit televisieserie Smash wordt echte musical

Universal Stage Productions maakt een musical gebaseerd op de televisieserie Smash. De producent verklaart dat een musical niet kan uitblijven vanwege de populariteit van het programma. Het project met de naam Bombshell wordt ontwikkeld voor Broadway.
Marc Shaiman and Scott Wittman dragen de verantwoordelijkheid voor de muziek en liedteksten. Dat deden ze ook voor de afleveringen die de Amerikaanse zender NBC in 2012 en 2013 uitzond. In de serie ziet de kijker hoe een schrijversduo besluit om een musical over het leven van filmster Marilyn Monroe te schrijven. Ze noemen deze show Bombshell. Vervolgens komt er bemoeienis van allerlei kanten. Ook strijden actrices tegen elkaar om wie de hoofdrol van Marliyn mag spelen. In het tweede seizoen proberen de makers Bombshell op Broadway te krijgen.
Nu wordt de fictieve musical uit Smash dus echt gebruikt voor Broadway. Het blijft onbekend of de acteurs uit Smash ook mee gaan werken aan de productie. Beroemde musicalnamen uit Amerika als Christian Borle (Legally Blonde, Mary Poppins), Megan Hilty (Wicked, 9 tot 5) doken op in de serie.