Mark van Eeuwen genoemd voor titelrol in The Bodyguard

The Bodyguard

Volgende week maakt Stage Entertainment bekend wie er behalve Romy Monteiro en Carolina Dijkhuizen in de musical The Bodyguard gaan spelen. Toch wordt er al gefluisterd dat acteur Mark van Eeuwen de rol van bewaker op zich gaat nemen.

Van Eeuwen schittert momenteel op het witte doek als huisvader in Rendez-Vous, een verfilming van het boek van Esther Verhoef. Films als ‘De eetclub’ en ‘Kidnapping Mr. Heineken’ staan ook op zijn cv. Het grote publiek kent hem vooral als Jack van Houten uit Goede Tijden, Slechte Tijden.

In The Bodyguard wordt lijfwacht Frank Farmer ingehuurd om popster Rachel Marron, een rol van Romy Monteiro, te beschermen tegen een geheime stalker. In de film uit 1992 zijn deze hoofdrollen weggelegd voor Kevin Costner en Whitney Houston. Hits als ‘I will always love you’ en ‘I wanna dance with somebody’ ontbreken daarin niet.

Romy Monteiro treedt met haar musicaldebuut in de voetsporen van haar moeder, musicalster Antje Monteiro. De 22-jarige dochter streefde nooit een carrière in de showbizz na, maar viel dit najaar positief op bij ‘The voice of Holland’.

In The Bodyguard staat Romy naast Carolina Dijkhuizen die haar zus speelt. De musical gaat op 27 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht.