Idina Menzel treedt op in Carré

Idina MenzelBroadwaydiva Idina Menzel doet vanavond Koninklijk Theater Carré in Amsterdam aan met haar World Tour. Haar stem klinkt in de Dinseyfilm ‘Frozen’ waarin ze het beroemde nummer ‘Let it go’ zingt. Het is de eerste keer dat de 44-jarige zangeres op wereldtournee gaat.

Menzel brak in 1996 door in de rockmusical Rent als Maureen Johnson. Dat leverde haar een nominatie voor een Tony Award, de Amerikaanse musicalprijs, op. Acht jaar later sleepte ze deze award in de wacht voor haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Daarnaast verscheen ze op het witte doek voor de verfilming van Rent. Onlangs speelde ze Elisabeth in de musical If/Then waarnaar ze ook weer terugkeert na afloop van haar wereldtournee.

De zaal met bekende namen uit de Nederlandse musicalwereld, waaronder Albert Verlinde, kan vanavond musicalklassiekers verwachten. Zo bracht Idina in voorgaande steden al ‘Defying Gravity’  en ‘For Good’ uit Wicked en ‘Take me or leave me’ uit Rent ten gehore. Ook wil zij een poging doen om ‘Let it go’ in het Nederlands te zingen. Na vanavond gaat ze door naar Antwerpen, het Verenigd Koninkrijk en haar thuisland Amerika.