Film Annie bekroond met titel ‘slechtste remake’

image

De in 2014 uitgebrachte film Annie, een remake van de gelijknamige film uit 1982, is naar huis gegaan met een gouden Razzie (goudkleurige framboos) tijdens de uitreiking van de Golden Raspberry Awards. Hiermee is de film betiteld als “slechtste remake”. Razzie staat voor de afkorting van de Golden Raspberry awards en refereert naar de Engelse term “blowing a raspberry”, oftewel je afkeuring of ongenoegen uiten. De Raspberry Awards zijn dan ook de tegenhangers van de Academy Awards, ook wel bekend als de Oscars, waarbij films en acteurs juist een award winnen in positieve zin.
De ‘winnaars’ van de Razzies zijn traditiegetrouw een dag voor de uitreiking van de Oscars bekendgemaakt en vond dit jaar voor de 35e keer plaats.

In de film Annie neemt de kleine krullenbol de kijkers mee naar het hedendaagse New York en wordt aan de welbekende liedjes Tomorrow en It’s a Hard Knock Life een nieuw geluid gegeven met hip-hop en pop muziek. De hoofdrol van Annie word vertolkt door Quvenzhané Wallis, daarnaast speelde onder andere Jamie Foxx, Rose Byrne en Cameron Diaz een rol. Deze laatste ging ook met een Razzie naar huis voor “Slechtste Actrice in een Bijrol” voor dezelfde film.
Onder andere Aliyah Kolf (Annie), Katja Römer-Schuurman (miss Hannigan) en Alain Clark (Will Stacks) zijn te horen in de Nederlandse nasynchronisatie van de film welke in december 2014 in de bioscopen draaide.