Eerste nominaties Musical Awards

Musical AwardsDe eerste nominaties van de Musicalworld Awards zijn vrijdag bekend gemaakt. Binnenkort gaan de stembussen open. Voor de Musicalworld Awards 2015 komen professionele producties in aanmerking die in de periode van 20 mei 2014 tot 31 mei 2015 in première zijn gegaan. De eerste vijf categorieën zijn bekend gemaakt.

Voor de prijs ‘Beste musical 2015’ zijn genomineerd: Billy Elliot, Heerlijk Duurt Het Langst, Moeder Ik Wil Bij De Revue, The Sound Of Music en Waanzinnig Gedroomd. De prijs ‘Beste voorstelling voor kinderen/jeugd 2015: Musicalworld Kids Award’ kan worden toegekend aan: Ali Baba en de 40 Rovers, Kadanza, De Kleine Kapitein, Minoes en Pippi Langkous. Een andere prijs op het gebied voor kinderen is ‘Beste prestatie door een kindercast 2015: Musicalworld Kids Award’. Hiervoor komen Billy Elliot, Kadanza, The Sound Of Music, Sprookjesboom: Een Wonderlijk Muziekfeest en Waanzinnig Gedroomd voor in aanmerking.

Ook de genomineerden voor beste kortlopende producties en het beste ensemble zijn bekend gemaakt. Hedwig And The Angry Inch, The Last 5 Years, O Die Zee, Rent en Voor je ’t Weet doen mee voor ‘Beste kortlopende productie 2015’. En ook voor ‘Beste ensemble 2015’ is Billy Elliot genomineerd. Daarnaast doen Heerlijk Duurt Het Langst, Rent, The Sound Of Music en Wickie De Musical mee voor de prijs.
Vanaf komende week tot eind juli kan op de site worden gestemd op tien categorieën in totaal.