Dogfight gaat in première

Theater M-Lab maakt zich op voor de eerste voorstelling van de musical Dogfight. De cast bestaat uitsluitend uit laatstejaars van uiteenlopende muziektheateropleidingen in het land. Van 11 tot 21 juni staan ze in het stuk dat het publiek meer dan vijftig jaar mee terug neemt in de tijd.
Dogfight vertelt het verhaal van een groep jonge mariniers in San Fransico die aan het einde van 1963 naar Vietnam vertrekt. Voor ze moeten vechten in de oorlog willen ze hun laatste nacht in vrijheid vieren. Krijgt de liefde kans als je weet dat je volgende dag naar oorlogsgebied reist?
De regie is in handen van Benno Hoogveld. Dogfight werd geschreven door het veel geprezen duo Benj Pasek en Justin Paul. Dit wordt de eerste keer dat liefhebbers de musical in Nederland kunnen zien. In 1991 kwam de filmversie uit. Ruim tien jaar later kon het Engelse en Amerikaanse publiek de show bezoeken. Dit jaar staat Dogfight ook in de Australische theaters. In totaal wordt de voorstelling negen keer opgevoerd in het M-Lab.