Castleden uit ‘Soldaat’ zingen in liedjesprogramma

IMG_0416.JPG

Musicalacteurs Piek van der Kaaden en Sjoerd Oomen treden vanavond op met een intiem liedjesprogramma. De twee castleden van Soldaat van Oranje spelen dan een keer niet in de theaterhangaar waar al een paar jaar elke avond 1100 man publiek zit. Piek nam het initiatief voor Hoge Noot.

Vooral het contrast met Soldaat van Oranje spreekt Van der Kaaden en Oomen aan. Samen met andere zangers als Nina Leisink, Lisanne Schut en Stefan de Kogel laten ze musicalklassiekers horen. Daarbij krijgen ze begeleiding van Menno Theunissen. Ook minder voor de hand liggende muziek als die van het muziekduo Jurk, bestaande uit Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge, wordt gezongen. De Theaterstudio in Amsterdam is de locatie van de optredens. Al binnen een paar dagen waren de kaartjes voor Hoge Noot uitverkocht.

Na de zomerstop keert Sjoerd Oomen weer vast terug als Chris de Vries in Soldaat van Oranje. Piek van der Kaaden maakt deel uit van het ensemble en mocht als understudy al meerdere keren ‘op’ als Charlotte.