Avond met clowns in Theaterstudio Amsterdam

Theaterstudio Amsterdam staat van vandaag tot en met maandag in het teken van de zomercomedy ‘Lach of ik schiet’. Hein Gerrits trommelt voor het vijfde jaar op rij collega’s uit het vak op voor dit soort kortlopende producties. Vier bekende musicalnamen delen het podium met hem.
Alexandra Alphenaar werd niet voor het eerste jaar gestrikt voor het initiatief van Hein. Tijdens de musical ‘Lach of ik schiet’ kruipt ze in de huid van cursusleidster Anneleen die vier mensen onder haar hoede heeft. Ze moeten allemaal dezelfde cursus tot clown volgen, ondanks de verschillende vergrijpen waar ze voor veroordeeld zijn. Hein Gerrits speelt zelf één van deze cursisten. Hij is te zien als de geobsedeerde Huug. Anouk van Nes vult de groep cursisten aan met haar vertolking van de ijdele Roos. De andere vrouwenrol in het gezelschap is weggelegd voor Daphne Flint als kleptomaan Jeannette. Ara Halici, die Nick speelt, maakt de cast compleet.
Hein Gerrits deed in 2009 mee aan de talentenjachten ‘Op zoek naar Joseph’. Daarna volgden onder meer rollen in musical als Chicago en War Horse. Hij is ook bekend van de verschillende backstagefilmpjes die hij voor de AVRO maakt.