Al tweehonderd keer Billy Elliot

IMG_0405.PNGBilly Elliot heeft zaterdagmiddag de mijlpaal van tweehonderd voorstellingen bereikt. De musical bezet sinds november het Circustheater in Scheveningen. Aan de twaalfjarige Tydo de taak om tijdens de jubileumvoorstelling de titelrol te spelen voor een uitverkochte zaal waar bijna 2000 man in kan.
De tweehonderdste voorstelling werd gevierd met cupcakes voor de cast. Alle kinderrollen worden om arbeidsredenen gedeeld door verschillende acteurs. Naast Billy zijn ook de andere kinderen belangrijk in het verhaal. Billy zingt tijdens de voorstelling een duet met zijn vriend Michael, maar de meiden blijven niet ondervertegenwoordigd. Zo komt Billy terecht in een balletklas vol met meisjes onder wie Debbie, de dochter van de balletlerares Mrs. Wilkinson.
Het is deze balletlerares die de jonge aanmoedigt om tegen de wens van zijn vader door te blijven gaan met balletlessen. Het verhaal speelt zich af tijdens de mijnwerkersstakingen in Engeland halverwege de jaren tachtig. Kaarten kunnen nog gereserveerd worden tot september. Vanaf volgende maand maakt een groep met nieuwe Billy’s zijn opwachting waarna er in augustus een korte zomersop volgt.