Flashdance

Flashdance-Logo

Doelgroep: jongeren vanaf 12 jaar, volwassenen, liefhebbers van dans en musical
Cijfer: 8,1

Verhaal:
De musical Flashdance is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1983. Het gaat vooral over jongeren die hun droom nastreven en daarvoor hindernissen moeten overwinnen. In dit geval gaat het met name over Alexandra (Alex) die als droom heeft om op een professionele dansacademie aangenomen te worden. Natuurlijk zit er ook de nodige romantiek in het verhaal.

Onze mening:
Het verhaal is flinterdun, maar voor het verhaal moet je ook niet naar Flashdance gaan. Flashdance is iets wat voor musicalliefhebbers een must is, net als voor liefhebbers van dans. Ze hebben niet voor niets Roy Julen, choreograaf van het populaire programma So You Think You Can Dance gevraagd de choreografie te doen. De bekende waterscène is een begrip in de musicalgeschiedenis en veel mensen zullen dan ook met smart zitten te wachten op dat ene moment. Natuurlijk is dat een hoogtepunt van de musical, maar ook de rest van de tijd hoef je je niet te vervelen. De kwaliteit van de cast is zeer sterk en vooral Anouk Maas verdient een compliment voor met name haar dansmoves. Vaak zijn musicalacteurs in één discipline erg goed, maar Anouk verbaasd door hier te laten zien dat ze na humor en zang in Shrek en acteerwerk in Miss Saigon, ook bij de top hoort wat betreft dansen. Natuurlijk kunnen we Flasdance af gaan kraken omdat er weinig inhoud in zit, maar dat is al bekend voor je de musical gaat bekijken. Succesvolle musicals zijn er in twee soorten; musicals à la Miss Saigon, Les Miserables en Soldaat van Oranje, de klassiekers met een goed verhaal. Maar ook Mamma Mia!, Fame en Grease zijn kaskrakers en klassiekers die ook niet uitblinken in inhoud, oftewel: de feelgood musicals. Flashdance kun je in die laatste categorie scharen. Met als toevoeging dat het dansen hier wel erg goed is, beter dan bijvoorbeeld Mamma Mia. Voor een leuke avond met een échte musicalshow in een kleurrijk decor  is Flashdance zeker een aanrader.

Mening bezoekers:

“In één woord, fantastisch ! Alle spelers leggen hun ziel en zaligheid in deze musical en Anouk Maas die Alex speelt is werkelijk geweldig. De musical swingt continue.”

“What a Feeling,een goed verhaal, mooie dance move’s, goed gezongen en humor..een heerlijke avond uit waarbij het lastig was om stil te blijven zitten.”

“Het is ook geen zwaar of emotioneel verhaal, naar mijn mening is het een feelgood-musical. Ik ben daarentegen wel zeker enthousiast. Energiek, vrolijk en enthousiast.”

Musicalworld: “Flashdance is gewoon geen beste musical. Daar kan de prima cast en het sterke ensemble niet veel meer van maken” 

Achtergrond:
De musical Flashdance is gebaseerd op de film uit 1983 met Jennifer Beals in de hoofdrol. Iedereen kent deze film wel van naam en met name vanwege de hits ‘What a Feeling’, ‘Maniac’ en ‘I Love Rock and Roll’. Albert Verlinde heeft ervaring met musicalversies van bekende films waarbij dans en bekende hits een grote rol spelen, zoals ‘Fame’ en ‘Footloose’.  Het was dan ook een kwestie van tijd voor hij ‘Flashdance’ aan zijn cv zou toevoegen. 

Cast:
Anouk Maas (Alex Owens)
Jim Bakkum (Nick Hurley)
Carry Tefsen (Hannah Long) 

Creatives:
Martin Michel (regie)
Allard Blom (vertaling)
Tom Hedley (script)
Roy Julen (choreografie)

Meer info: www.flashdancedemusical.nl